Stations traverse Alkmaar

In opdracht van Strukton Sphere heeft XLWOOD bv in samenwerking met Flow Gevelapplicaties het Oregon Pine geleverd en gemonteerd voor de binnen- en deels buitenbekleding voor de traverse die het centrum met de noordzijde verbindt. In deze Traverse is meer dan 11000 m1 Oregon Pine verwerkt in de maat 18×92 mm met een open voeg. Omdat dit een doorgang is, moest al het hout voorzien worden van een brandvertrager.

Visualisatie Station Alkmaar

Station Alkmaar was een design & build-opdracht voor Strukton Worksphere en architect Venhoeven. Zij verwierven het project voor een vooraf vastgestelde prijs met het mooiste, meest doordachte ontwerp. Het voorgestelde ontwerp past goed in de ontwikkeling van het stationsgebied tot een goed toegankelijke ontvangstruimte van de stad.

De uitvoering van het project behelsde het creëren van een tweehonderd meter lange traverse over de elf sporen van Station Alkmaar en een weg aan de noordzijde. De loopbrug heeft een breedte van tien meter. Nabij de traverse aan de centrumzijde bevinden zich elf commerciële ruimtes, die door Strukton Worksphere werden verbouwd. Verdere onderdelen van het project waren het aanbrengen van drie glazen liftkooien, de voorbereiding voor het inpassen van vijf roltrappen, het aanpassen van de luifel langs de commerciële ruimtes en de sloop van het oude GWK-gebouw op het stationsplein, waarmee ruimte werd gemaakt voor de nieuwe hoofdtrap. Ook bouwde Strukton een nieuwe fietsenstalling met een capaciteit van 4.000 fietsen.

Er is ook kleinschalige horeca of winkeltjes gepland.

GEVELPROJECT
Jaar

2016

Plaats

Alkmaar

Houtsoort

Oregon Pine Rift geschaafd 18×92 mm 100% FSC

Toepassing

Horizontale- en verticale gevelbekleding met open voeg

Afwerking

Flame Delay en daarna Afwerken met Sansin Stain SDF

Opdrachtgever

Prorail

Aannemer

Strukton Worksphere