DUURZAAMHEID

Bij XLWood staat duurzaamheid voorop

Dit komt in vele vormen; van de houtcertificaten die we gebruiken tot het beperken van de milieubelasting door slimmer hout te importeren.

De houtsoorten die wij verkopen zijn grotendeels FSC® of PEFC gecertificeerd, FSC-C016391, PEFC/30-32-168. Deze keurmerken zorgen voor het behoud van de bossen in de wereld en dragen ook zorg voor goede en veilige (werk)omstandigheden voor alle betrokkenen.

Vraag naar onze FSC en PEFC gecertificeerde producten!

FSC

FSC (Forest Stewardship Council®) is een internationale organisatie, in 1993 opgericht door milieu- en mensenrechtenorganisaties, inheemse bevolkingsgroepen en bedrijven uit de bos- en houtsector. Om de bossen te beschermen stelde zij internationaal toepasbare principes en criteria op voor duurzaam bosbeheer. Hiermee krijgt de houtconsument zekerheid over de herkomst van goed bosbeheer.

PEFC

PEFC, opgericht in 1999, is een internationale non-profit organisatie, die een duurzaam beheer van bossen wereldwijd als doel heeft. De afkorting staat voor: Programme for the Endorsement of Forest Certification. De certificering wordt uitgevoerd door onafhankelijke instellingen.

SLIMMER IMPORTEREN OM MILIEUBELASTING TE VOORKOMEN

Voor XLWood is deze certificering eigenlijk nog onvoldoende. Zo kopen wij bij voorkeur bij Europese aanbieders in plaats van overzees bij Australische, Afrikaanse of Braziliaanse verkopers. Zo blijft de footprint van hout zo klein mogelijk en worden geen onnodige milieukosten gemaakt door lange transporten.

BOSBOUW MET OOG VOOR DE OMGEVING

Daarnaast werken wij het liefst samen met importeurs die naast een duurzame bosbouw ook meedenken met de toekomst en leefomgeving van het bosgebied dat ze beheren. Denk hierbij aan de ondersteuning van de bevolking door het aanbieden van scholing en gezondheidszorg

Verder houdt XLWood naast het verantwoord inkopen en toepassen van hout & plaatmateriaal, zelf ook rekening met het eigen verbruik van energie en de belasting van het milieu.