PARKEERDEK DIEREN

In opdracht van Ballast Nedam heeft XLWOOD bv in samenwerking met Flow Gevelapplicaties de buitenwereld van de parkeergarage van Station Dieren geleverd en gemonteerd. De Gevels zijn voorzien van 300 m1 Accoya FSC in de maat 50×200, gemonteerd in lamellen wat de gevel een bijzondere dieptewerking geeft.

GEVELPROJECT
Jaar

2018

Plaats

Dieren

Houtsoort

Accoya A2 FSC 50×200 mm Lamellen

Toepassing

Verticale gevelbekleding met open voeg

Afwerking

Geen

Opdrachtgever

Prorail

Aannemer

Ballast Nedam BV

Visualisatie parkeerdek Dieren

De wijde omgeving rond het station, de entree van Dieren, stond altijd vol geparkeerde auto’s. Een doorn in ieders oog. De gemeente besloot het hele gebied opnieuw in te richten, en volop ruimte te geven aan voetgangers en groen. Voor reizigers die overstappen van auto op trein moest een plek gecreëerd worden. Een P+R die prettig is in gebruik en bovendien past in het nieuwe groene straatbeeld. Ballast Nedam Parking ontwierp een parkeergarage met twee lagen, de onderste half verdiept, de bovenste op een slanke staalconstructie. De volledig begroeide gevel aan de bewonerszijde geeft de gewenste groene uitstraling. Tegelijk schenkt het omwonenden privacy en beperkt het geluidsoverlast. Binnen is er comfort. Veel licht, binnentuintjes, en ruime parkeerplaatsen schuin op de rijrichting. Een glazen trappenhuis en lift brengen de reizigers direct bij het station, via de passerelle komen ze direct op de perrons. Vanaf vandaag kan iedereen zijn auto hier gratis parkeren. De ingang van de parkeergarage is bereikbaar via de Harderwijkerweg.

BEKIJK VIDEO